Kameran takana

Se on Kemppaisen Anna täällä terve!

Studio Savimäen takana häärään siis minä, Anna. Päivätyökseni työskentelen etsivänä nuorisotyöntekijänä auttaen 16-29 -vuotiaita nuoria luovimaan erilaisten ongelmien läpi ja vapaalla valokuvaan. Olen työni ohessa opiskellut valokuvausta viimeiset kaksi vuotta, valmistun keväällä 2018. Rakastan kuvata ihmisiä sellaisina kuin he ovat, ihan erityisen lähellä sydäntäni on lapsikuvaus.

Elämääni värittää melko musta huumori, jonka toivon välittyvän myös kuvistani. Jos siis etsit kuvaajaa utuisille pastelliunelmille, minä en ehkä ole valintasi. Jos sen sijaan haluat aitoja ja rehellisiä valokuvia, tutustu ihmeessä minun töihini eli potretteihin ja dokumentaarisiin kuviin!

Vaikka kuvani saattavat vaikuttaa osin jopa synkiltä ja vakavilta, kuvaustilanteet ovat kuitenkin aina rentoja ja hauskoja. Yritän parhaani mukaan saada kuvattavani nauttimaan yhteisestä hetkestämme yhtä paljon kameran edessä kuin minä nautin siitä  kameran takana. Minulle tärkeintä kuvaajana on saada kertoa kuvattavistani jotain sellaista, jota he eivät ehkä itsekään ole itsestään aikaisemmin nähneet.

Olen elämäni aikana muuttanut yli kymmenen kertaa akselilla Tornio-Helsinki, vain palatakseni asumaan lapsuudenkotiini Savimäelle, Viitasaarelle Keski-Suomeen. Samaisen lapsuudenkodin pihalla seisoo vanha navetta, jonka suojissa Studio Savimäki on saanut alkunsa. Osa kuvauksistani tehdään siis vanhassa navetassa, mutta toki olen valmis kuvaamaan missä vain, ympäri Suomen.

Valokuvaaminen on minulle luonteva tapa kommunikoida ja kertoa tarinoita. Olisi suuri kunnia päästä kertomaan myös sinun tarinasi!

Mottoni elämässä:

Jos musiikki on hyvää, tanssi.

Kehotan myös sinua elämään sen mukaan!

Anna

P.S. Kuvan minusta on ottanut opiskelukaverini Paula Kinnunen, upea kuvaaja hänkin, kiitos Paula!

Missä kuviani on voinut nähdä

Gradia Photo Pop Up -yhteisnäyttely, Jyväskylä 10.-12.4.2018

Luovat kädet -näyttely, Valtakunnalliset Työpajapäivät, Paviljonki Jyväskylä, 18.-19.4.2018. Hyväntekeväisyysprojektin näyttely yhteistyössä Kanga Studion ja Studio Metsäpellon kanssa, näyttelyssä esillä Jyväskylän Taidetyöpajan nuorten tuunaamia farkkutakkeja ja minun tuunauspäivistä ottamiani dokumentaarisia valokuvia.