Studio Savimäen takana häärään minä, Anna. Ajattelen lähtökohtaisesti että elämä on upea seikkailu ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin tulisi (lähes) poikkeuksetta vastata kyllä – siksi lusikkani onkin mukana monessa keitoksessa. Päätyöni teen nuorten parissa ja sen ohessa toteutan luovaa ja kauneutta rakastavaa puoltani valokuvan parissa. Rakastan kuvata ihmisiä sellaisina kuin he ovat, ihan erityisen lähellä sydäntäni on lapsikuvaus – siihen onnekseni sattuu löytymään kotoakin valmiita malleja.

 

Elämääni värittää melko musta huumori (lääkkeeni oikeastaan ihan kaikkeen), jonka toivon myös välittyvän kuvistani – haluan kuvieni tuovan katsojilleen riemua! Jos siis etsit kuvaajaa utuisille ja herkille pastelliunelmille, minä en ehkä ole valintasi. Jos sen sijaan haluat aitoja, rehellisiä ja riemastuttaviakin kuvia, tutustu ihmeessä minun töihini.

 

Kuvaustilanteet pyrin aina järjestämään rennoiksi ja hauskoiksi. Yritän parhaani mukaan saada kuvattavani nauttimaan yhteisestä hetkestämme yhtä paljon kameran edessä kuin minä nautin siitä kameran takana. Suhtaudun jokaiseen kuvaukseen kunnia-asiana ja arvostan kaikkia kuvattaviani suuresti. Minulle tärkeintä kuvaajana on saada vangittua aidosti kuvattavani näköisiä kuvia, siis sellaisia, että itsensä voi kuvasta heti tunnistaa ja että kuvaa katsoessa myös tuntematon voi nähdä millainen  tyyppi kuvassa on, vaikka ei olisi häntä koskaan tavannut. Haluan luoda upeita kuvia, joita jaksaa ihailla seinällään useita vuosia nopean someselailun sijaan.

 

Olen elämäni aikana muuttanut yli kymmenen kertaa akselilla Tornio-Helsinki, vain palatakseni lopulta asumaan lapsuudenkotiini Savimäelle, Viitasaarelle Keski-Suomeen. Kotini pihassa seisoo vanha navetta, jonka suojissa Studio Savimäki on saanut alkunsa ja vanha kotitilani on tietenkin lainannut yritykselleni nimensä. Toimistoani taidan pitää samassa huoneessa kuin missä tuo viereinen kuva minusta on noin kolmekymmentä vuotta sitten otettu.

 

Valokuvaaminen on minulle tärkeä tapa kommunikoida, herättää tunteita ja kertoa tarinoita. Olisi suuri kunnia päästä kertomaan myös sinun tarinasi, sillä jokainen ihminen ansaitsee tulla kuvatuksi omana kauniina itsenään.

 

Anna