Studio Savimäen tarina


Studio Savimäen taustalla häärään minä, Anna. Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi ja valokuvaaja ja työskentelen näiden molempien ammattieni parissa, siis sekä nuorisotyössä kaupungilla että täällä Studio Savimäessä kuvaten.


Studio Savimäki on saanut alkunsa (ja nimensä) synnyinkodissani Savimäellä, vanhan navetan suojissa. Sittemmin navetta on jäänyt taakse ja nykyisin kuvaan omassa valoisassa studiossani aivan Viitasaaren keskustassa.


Asun perheeni kanssa kaukana kaikesta keskellä metsää, paikassa jota kutsun paratiisiksi. Sosiaalisen työn vastapainona rakastan metsän tarjoamaa täydellistä hiljaisuutta ja mahdollisuutta vetäytyä omaan rauhaan. Paratiisissa vietän aikaa erityisesti kaikenlaisten luovien asioiden kuten maalaamisen ja erilaisten käsitöiden parissa. Erityisen onnelliseksi tulen esimerkiksi talvella hiljaisen metsän läpi hiihdellessä tai syksyllä kun löydän lähimetsistä täydellisen sienipaikan.


Rakastan kehittää asioita ja suunnitella uutta. Innostun herkästi kaikenlaisten asioiden aloittamisesta, mutta rutiininomaiseen työhön en sovellu, siihen tylsistyn hetkessä. Teen asioita todella sujuvasti yksin, mutta toisaalta sytyn ihmisten kohtaamisesta ja tunteesta, että tehdään asoita yhdessä. Siksi rakastan nimenomaan ihmisten kuvaamista.


Olen sitä mieltä, että elämässä tärkeintä on kulkea iloa kohti. Mitkä asiat tuovat iloa sinulle? Ja olethan muistanut tavoitella niitä, ihan joka ikinen päivä?

Studio Savimäki Anna Kemppainen